kinderen van de chef

Waar de Gasfabriek in Deventer eerder een grote bijdrage leverde aan de milieuvervuiling, zal het nu een bijdrage leveren aan een schonere en gezondere wereld: er komt een duurzaam restaurant in. 

de opdracht

In de stad Deventer staat een historisch pand genaamd de Gasfabriek, dat al langere tijd leegstaat en wacht op een nieuwe bestemming. Met zijn indrukwekkende architectuur en geschiedenis biedt de Gasfabriek een geweldige kans voor herbestemming. De opdracht is om de Gasfabriek om te vormen naar een restaurant, in opdracht van Saxion IDS.

concept

BEWUST genieten
Kinderen van de Chef valt te omschrijven in de volgende woorden: open, duurzaam, diervriendelijk, eerlijk, nieuwsgierigheid, bewustwording en spontaniteit. Het gezellig samen borrelen, wat leidt tot een spontaan etentje. Alleen dan bewust, want genieten en lekker eten hoeft niet ten koste van de wereld te gaan. 
Zij zijn van mening dat zij, als bedrijf, het goede voorbeeld moeten geven aan mensen en hen moeten inspireren en motiveren. In plaats van tegen de natuur in te gaan, willen ze met de natuur mee bewegen. Dit willen zij bereiken door zoveel mogelijk zelf te verbouwen en met de seizoenen mee te gaan. Door te kiezen voor een duurzame manier van leven, met groene energie, duurzame materialen en zo weinig mogelijk afval te produceren. 

Het ontwerp

Het doel is om het concept ‘bewust genieten’ zichtbaar terug te laten komen in het ontwerp. Gasten moeten een gevoel van bewustwording krijgen over de natuur en het klimaat. Daarnaast moet er ook ruimte zijn voor aandacht voor het gezelschap en de gastronomie. Om dit doel te bereiken, zijn er niet voor de hand liggende keuzes gemaakt. Waarbij de unieke karakteristieke waardes van het pand niet verloren zijn gegaan.  

ontwerp proces

Hoe kan ik een ontwerp maken voor een restaurant die past bij de huidige wereld, gericht op de toekomst maar het verleden niet verloren laat gaan? 
Volgende
Volgende

JOUW